Prosjektuke: Eilin Midtbø

doc_88_10

Prosjektuke: Eilin Midtbø

Publisert 14-05-2014

15. mai starter årets første prosjektuke på Kunstsenteret. Prosjektukene er et nytt konsept, hvor vi vil forsøke å la idéen om det kunstneriske arbeidsrommet smelte sammen med visningsrommet.

 

Ved å bruke galleriet som et atelier ønsker vi å gi publikum et innblikk i den kunstneriske arbeidsformen, og en utvidet forståelse av de prosessene som ligger bak et kunstnerisk prosjekt. Vi ønsker at dette kan bidra til en dialog mellom kunstner og publikum som kan være fruktbar for begge parter.
For kunstner vil dette være en mulighet til å videreutvikle en idé i dialog med rommet og publikum, og mot slutten av prosjektuka inviterer vi til en prosjektsamtale med kunstner om de kunstneriske prosessene, og resultatene av dem.

Årets første prosjektuke vil være ved kunstneren Eilin Midtbø. Midtbø kommer fra Molde og har en mastergrad i Fine Arts fra California Institute of the Arts. Blant teknikkene hun jobber med er maleri, tekstil og installasjon.

 I løpet av prosjektuka vil hun jobbe med flere prosjekter som vil gå i dialog med hverandre, og med rommet. I prosjektet ” Measurements of time” belyser kunstneren tiden som en synlig målbar enhet. Arbeidet er 10 meter langt og består av tynn bomull som fylles med små tråklesting. Dette vil settes opp mot prosjektet ”Spinners and Weavers” som består av hundre små objekter som er delvis abstrakte og delvis gjenkjennelige.
”Jeg vil utforske kontrastene i arbeidene mellom de store flatene og de små detaljene, mellom det som utvider seg og det som krymper, mellom det forgjengelige og det tidløse. Jeg håper at muligheten til å se arbeider i forskjellige stadier kan åpne opp for videre utforsking av ideene som jeg arbeider med.”
 
 
I prosjektene hun jobber med er valg av materialer og arbeidsprosesser en viktig del av det ferdige prosjektet, og disse er med på å si noe temaet hun har valgt å arbeide med. Et poetisk blikk på hverdagen og tingene som omgir oss ligger også til grunn for alle Midtbøs arbeider, og vi gleder oss til å invitere publikum inn for å følge prosessen mens hun jobber med sine prosjekter i galleriet denne uka. Mot slutten av perioden inviterer vi til en prosjektsamtale med kunstneren og daglig leder ved MRK, for å reflektere rundt prosessen som har funnet sted underveis og i møte med publikum.
Kunstneren er tilstede i galleriet i vår åpningstid.
 
Åpningstider prosjektuke:
Tirsdag-fredag 11-17
Lørdag 11-16
(Stengt lørdag 17. mai)
 
Prosjektsamtale:
 
Torsdag 22. mai klokka 19
Vi inviterer til en samtale mellom kunstner Eilin Midtbø og daglig leder ved MRK Kristin Mandt Heim.
Eilin Midtbø har mottatt Møre og Romsdal kunstsenters produksjonsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Hopp til verktøylinje