UTSTILLINGEN HAV – SAMVIRKE 2017

UTSTILLINGEN HAV – SAMVIRKE 2017

FINN RICKHARD – FREDRIK RADDUM – HÅVARD VIKHAGEN – ELLEN SOLBERG – MAGNE RUDJORD


Maleri Finn Richard 2016

En humoristisk, politisk og naturalistisk utstilling om hav med 

veletablerte kunstnere i Norsk og Dansk samtidskunst.

ÅPNING 1. Juli kl 14:00 – 16:00.      Utstillingen vises fra 1. juli til 31. september

Vi har en den glede å presentere utstillingen HAV på galleri Samvirke på Veiholmen 2017

Folket i små øysamfunn kjenner havet, dens lunefulle avgrunn og mørke, det bunnløse angstfylte og iskalde. De kjenner også det storslåtte, vakre brusende, livnærende og gavmilde. Havet er i konstant bevegelse og representerer selve friheten som muliggjør kontakt med verden.

Galleri Samvirke har i år den glede å invitere fem internasjonalt anerkjente kunstnere til Veiholmen for å delta med verker som tematiserer havet med sin råhet og skjønnhet gjennom maleri og skulptur.

Den danske kunstneren Finn Richard har siden 2015 malt vannets og havets fasetter hvor han streber etter å fange flytende element i konstant bevegelse uten spor av menneskeliv.  På Galleri Samvirke viser han hele åtte malerier.

Vi er også stolte av å få presentere Håvard Vikhagen her ute i havgapet. Vikhagen er en av Norges fremste malere kjent for sine monumentale malerier og røffe penselstrøk. På havutstillingen deltar han med et verk på hele to ganger to meter med tittel; Holmen. Dette maleriet var en del av hans store separatutstillingen vist på Hennie Onstad senter i 2004.

Ellen Solbergs verk ”Blå oppbevaringsboks” er en politisk kommentar til mennesker på flukt over havet mot Europa. Verket gav Solberg Østfold fylkeskommunes reisestipend. Verket er både politisk og meget godt utført med stor detaljrikdom.

Fredrik Raddum tematiserer også havet som muliggjør kontakt med verden, men forteller motsatt av Solberg, om europeernes drøm om paradis og immigrasjon til eksotiske Galapagosøyene. To havskilpadder i bronse er hentet fra en større utstilling ved galleri Brandstrup i vår. Havskilpaddene skjuler en tragisk historie om mennesker som vil forandre omgivelsene, men kan ikke unnslippe seg selv.

Magne Rudjords humoristiske ”på tide å forlate stranden”, kan hende oppfattes mer tvetydig når det sammenstilles med et bilde tegnet av Veiværingen Ole Jakobsen fra 1930-tallet, en tegning som ble utført to år før han selv led en tragisk drukningsdød.

Med utstillingen ønsker vi å vise noe av det ypperste innen samtidskunsten i dag, og som behandler nettopp menneskets forhold til havet.

Vi ønsker alle nye og kjente, store og små velkommen til utstillingsåpning den 1. Juli kl. 14:00

På åpningen vil det bli holdt taler og musikalsk innslag blir fremført av Mathias Rognskog

Kontakt:
Samvirke SA
v/Heidi Rognskog Mella
heidi.rognskog.mella@gmail.com
tlf. 970 33 345

Hopp til verktøylinje